måndag 15 juli 2013

Ettåringen

Den här ettåringen vår kan vara riktigt hårdhänt mot Theodor. Biter och kniper om det behövs. Har varit lite nervös hur det ska gå med lillebror sen... Men i helgen när vi var på namngivningsfest och jag hade vårt fadderbarn i famnen kom Wilma dit, pussade henne på kinden och la sin egen kind mot bebisens och gosade. Så höll hon på hur länge som helst! Varvade pussar med gos och inte en skymt av något våldsamt alls. Det värmde mitt modershjärta:) Har inte sett den sidan av henne förut riktigt, fastän hon nog kan vara ganska pussig ibland. Hon verkar nog veta hur man behandlar små bebisar. Det blir nog bra det här!

För övrigt fick jag en del gjort idag. En maskin tvätt tvättad och upphängd, diskmaskinen iplockad, igångsatt och urplockad, de sista babykläderna och trasor framplockade, bytt allas lakan, städat lekrummet (sittande på en pall och flyttade den vart efter att jag blev färdig. Inte bekvämt att böja sig ner från stående), städat ur en till byrålåda åt lillebrors kläder, lagat brunsås för första gången i mitt liv (jag vet, pinsamt länge tog det innan jag försökte mig på det...). Och nu har barnen pyjamas på så de ska få tänderna borstade innan de hamnar i säng och jag får ta det lugnt! Blir säkert lite x-box spelande med gubben. Det enda jag spelar, Lego;)

4 kommentarer:

  1. Här kniper å bråkas lillasyster också! Man kan bli riktigt paff ibland då man sir hur hon behandlar sin syster! :o Men ja tror mycke e då hon e liten å int kan prat ut va exakt hon vill å varför. Men Bella pratar om att hon sku vill ha en lillebror :D:D å att hon aaalltid kan leka med han! Tycker de e ganska intressant att hon e så positivt inställd mot syskon i och med att lillasyster kan va så hemsk :D

    SvaraRadera
  2. Kanske en lillebror int e lika våldsam;)
    Förstår nog att våra småflickor måst hitt på någo sätt att visa sitt missnöje fastän de int riktigt pratar ännu men man blir nog som du säger lite paff ibland!

    SvaraRadera
  3. Fattar nog inte vad man skall ha brunsås till.När det finns så mpnga goda såser.Kommer mej att tänka på skolmatsalen på 50-talet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som korvsås blev det riktigt ätbart nog;) Men brunsås är nog ingen favorit, därför har det tagit mig så länge att ens prova på.

      Radera