måndag 6 maj 2013

Projekt nappavvänjning

Före lillebror kommer är det några saker som vi vill få gjort. En av dem är att få bort Wilmas napp. Blir mycket svårare att få bort den sen när lillebror också använder napp (om han använder napp). Vi gjorde likadant med Theodor innan Wilma föddes.
Har i alla fall påbörjat avvänjningen nu. Tänker ta det långsamt och natt-nappen får hon nog ha ännu några månader om det behövs. Det är dagssömnen jag varit orolig att ska bli förstörd om man tar bort nappen för så gick det ned Theodor. Nu sover hon ute, utan napp, utan gnäll och hon somnade som vanligt när vagnen står stilla utanför köksfönstret. Jag är imponerad!

En annan sak som vi vill ha bort är Theodors blöja. Tycker att han har börjat kunna hålla sig liite längre åt gången nu så hoppas att det går att vara utan snart! Men han måste själv mogna/lära sig att hålla sig så det är bara att vänta på det. Han har i alla fall ingen skräck för toaletten och sitter på den några gånger per dag, alltid med resultat. Pottan vill han inte använda, lika bra att gå direkt till toaletten då:)

En tredje sak som sen ska ändras på är att Wilma ska få en växa-säng. Men eftersom lillebror inte behöver spjälsängen före han är 3-4 månader så tar vi nog och byter ut Wilmas säng först när lillebror är kanske en månad eller så. Hon är så liten ännu så det skulle inte fungera redan i sommar. Theodor får då en riktig säng i samma serie som växa-sängen och om ett år ungefär så ska de två sammanfogas till en våningssäng när lillebror flyttar in i lekrummet. Känns läskigt att planera så långt fram... Mycket kan hända ännu. Men om allt går som det ska och vi ännu bor här om ett år så då blir det så:)

Ny bil behöver vi tidigast när lillebror vuxit ur babyskyddet. Vi köpte ett babyskydd i fredags sim ryms in i bilen bredvid ungarna. Så tre bakåtvända barn får vi in i baksätet åtminstone de första 8-9 månaderna:)

7 kommentarer:

  1. Kom att tänka på en sak med kissadet. HAr ni testat om Theodor skulle tycka det sku vara roligare att kissa om han kissade stående, sådär som stora pojkar. Ivar tycker i alla fall att det är roligt att kisa så som pappa, mycke roligare än att sitta på byttan! Kanske de sku vara en grej som sku kuna göra honom mer intresserad av att gå självmant på wc?? Inte för att det är någå panik med att lära sig vara utan blöja inte.. Jag tror däremot att han kommer att håxa i sommar och bli kvitt den både dag som natt ;) Det brukar vara vanligt att det går så för såna barn som haft blöja även dagtid uppemot 3 årsåldern ;) Min guddotter som blir 3 till hösten gjorde precis så för några veckor sedan. Innan dess kunde hon inte hålla sig alls, och brydde sig egentligen inte om det kom i byxan heller. Sen en dag sade hon plötsligt att ingen blöja mer. Sen va hon torr dag som natt!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns nog som att blöjfriheten börjar närma sig:) Han har int någo emot att fara på wc bär man börjar räkna upp alla bekanta som kissar på wc. Då springer han snabbt dit;) Har int haft honom utan blöja på länge för vi e hela tiden på språng men det borde jag skärpa mig med och låta honom vara utan oftare. Nog tror jag att han är blöjfri dagtid till hösten:)

      Radera
  2. Allt har sin tid :)va har ni för bil?undrar om vi ryms ivår bil me 3stolar :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har en opel vectra farmare från -97 troe jag;) En two way bakåtvänd bakom passagerarsätet, max way i mitten och så britax babyskydd bakom föraren. Sku nog få in en till max way bakom föraren om int min man sku vara så lång så han måst ha sätet längst bak vad det går...

      Radera
  3. Vi ha bestämd oss för att få bort tuttn åv Noomi nu ein gang fö all. Näst gang vi far ti Krombi ska hon ge döm åt lammen (som behöver döm mejr ;) , he gar vi igenom varinda daa me enna nu så att hon e förbereidd. :D ha å ställd in me på att he komber ti rubb nattsömnen enormt å just att dagidagi lömmar bort...

    SvaraRadera
    Svar
    1. He e int na roligt ti ta bort tutten men sen tå he e gjort å man har fått nasårts vardag igen så ere no värt e:) Wilma fick lämn me sin på natten ännu i nan månad. E ju int SÅ bråått ännu:)

      Radera
    2. Ne nå verkligen int bråått, me tanke på att Noomi e snart två å har tutituttn (sovtutt) ännu :)

      Radera