tisdag 2 augusti 2011

Eftermiddag på barnpoli

Först när vi kom till sjukhuset så togs det blodprov på Theodor. Han ville inte riktigt sitta stilla men sen fick vi honom att hållas en stund så de fick ett rör blod ur honom. Han grät inte alls! Fastän de inte använde någon bedövningssalva före:) Duktig kille! Sen när vi kom till barnpoli så var han inte lika samarbetsvillig. Han skulle mätas och vägas och ville inte vara bota från sin mammas famn. Men vi fick nu måtten på honom. Han har tydligen blivit kortare och huvudet har krympt. Hmh, kanske inte! Vet inte vem som var dålig på att mäta... Vikten hade gått upp fint i alla fall:) Nästan 11kg nu! Sen fick vi träffa barnläkare som tittade honom i öronen, lyssnade på hjärtat och kollade reflexerna. Hon konstaterade att hans kurvor ser bra ut. Att han följer sin egen kurva. (Vems skulle han följa då? Det är väl hans egen kurva fastän den är helt åt skogen också?) Hon skulle prata med specialläkare så vi fick vänta en stund. Sedan sa hon att de inte tänker göra något mera. Att hans huvudkurva och längdkurva ändå matchar varandra. Så vi for hem sen. Theodor hittade en kompis i väntrummet som var lite äldre än honom och när han såg att kompisen gick så gick han också, tvärs över hela rummet! Och inget staplande heller:p Han lär sig av andra:) Jag ska ringa till barnpoli imorgon och kolla upp blodprovet men sen är det rådgivningens uppgift att följa upp Theodors utveckling. Ska ringa och höra om vi kan få komma in före 1½ månaders kontrollen. Kändes helt onödigt att vara till sjukhuset med Theodor idag.

Efter vi var klara därifrån så for vi till polisen. 200€ fattigare kom vi hem utan någonting. Passen kommer nästa vecka och körkortet om några veckor. Så nu är det fixat i alla fall! Idag har jag tänkt baka en tårta:) Men annars har vi inget inplanerat. Imorgon blir det mamma-barn träff i en park eller hos Emma vid dåligt väder. Så vi ska GÅ in till stan. Jeij... Skulle gärna cykla men det är Theodors sovtid så vagnen måste med. Får tyvärr inte den i cykelkorgen;)

2 kommentarer:

  1. Va skönt att allt gick bra vi poli! :) Ja håx ta bussn in ti stan på förmeddan imåro å sess ner i solä nastans tå Lucas ska sova. Så ha möjliheitn finns å ;)

    SvaraRadera
  2. Ja känder igen hede me att i onödan måst spring ti sjukhuse fö ti få eins båån friskföklara (fast man veta he rej!) men he e ju bra att di tar sakren på allvar å kollar så int he er naa :)

    SvaraRadera