torsdag 17 februari 2011

Nedräkningen börjar

100 dagar kvar tills vi gifter oss! Får nog sätta fart på inbjudningarna nu. Förra året hade jag ett papper där jag hade skrivit upp siffrorna 100-0 och räknade ner till beräknat förlossningsdatum. I år har jag också en lapp, men från 240-0, som räknar ner till bröllopet:P Kryssar av varje kväll:) Vet att tiden kommer att gå snabbt fram nu!
Igår skruvade vi ihop ett klädskåp så nu är det mera utrymme i sovrummet:) Theodor höll sig relativt snäll och glad:)
Men natten har inte varit rolig... Theodor vaknade och åt som vanligt på natten. Mins inte vilken tid men han hade fått gröt på kvällen så ca 3? Sen vaknade han klockan 6 och började gråta. Jag gav honom ännu mera välling och han drack upp allt och fortsatte gråta. Tog över honom till vår säng och där hölls han lugn en stund och somnade, men jag kunde inte somna med honom där. Har blivit för ovan med det. Lyfte honom till hans rum efter en stund och där sov han. Hann sova 1½ timme innan Theodor vaknade och Robin for till skolan. Har ingen aning om varför han börjar vakna flera gånger på natten nu. Och att han äter 2 gånger per natt fastän har får gröt på kvällen. Borde det inte gå åt andra håller att han börjar äta mindre på natten ju äldre han blir? För jag stiger i alla fall inte upp mitt i natten och äter 3 rätters middag... 4 dl välling drack han inatt.
Nä, nu ska jag sluta klaga. Finns många som har det värre än oss. Theodor är nog lätt att ta hand om oftast så man blir lite bortskämd;)

5 kommentarer:

  1. Nu vet jag inte vad han äter längs med dagen, men en av våra döttrar åt en mega portion gröt på kvällen, men var trots det hungrig på natten. Så vi införde ett mål mat lite tidigare på kvällen, så att hon åt både middag och sen kvällsmål. Det räckte inte för henne med bara gröten, även om det var en stor portion (1dl flingor, 2dl vatten) men efter att hon fick både middag och kvällsmål började hon sova bättre.

    SvaraRadera
  2. Theodor får nog både en stor burk kött/potatis och sen gröt några timmar senare..

    SvaraRadera
  3. Ok, då kan det inte vara det heller. Hoppas att det löser sig och att han börjar sova bättre.

    SvaraRadera
  4. Måste bara kommentera att jag har en glad och sprallig son, men nätterna har alltid varit dåliga. Fast han snart är 1 år vaknar han varje natt flera gånger (och detta trots att han ätit gröt + 200 ml ersättning just fören han går och sover) alla barn är ju olika, tänk på hur bra du har de som ändå får sova så bra nätter som du får ! :)

    SvaraRadera
  5. Ivar har också haft perioder när han plötsligt varit hungrig och vaknat ofta om nättera. Överlag sover han riktigt bra och det har aldrig egentligen hängt ihop om han ätit sämre på dagen och därför varit hungrig nattetid. Men sen har det gått en vecka eller två och sen är allt bra igen.
    Det som i stället har krånglat till nätterna är dålig dagssömn. Ibland märker man på honom om det varit mycke annorlunda rutiner, om vi träffat mycke folk, om det vardagen ändrat mönster osv osv. Då reagerar han med dålig nattsömn.
    Men det är ju ett säkert kort, att ge flaskan på natten. Då somnar de ju ganska säkert om igen :)
    Hoppas de e övergående!

    SvaraRadera