fredag 19 november 2010

Lång natt

Theodor har vaknat X antal gånger inatt. Men han somnade relativt snabbt igår kväll. Men natten har varit ganska så jobbig! 2-3 inatt så var han vaken ett flertal gånger och vi fick springa upp och vända honom nu som då. Sen somnade han som tur var. Vaknade igen 5 för mat. Sen halv 8. Ca 8 var han vaken på riktigt och fick ligga i vår säng tills vi orkade stiga upp. Igår sov Theodor bara 2 gånger på dagen! Att gå ner fårn 4 gånger till 2 på bara 2 dagsr, det är inte dåligt det:p Försökte få i mig lite morgonmål idag, men bara en halv skål med myssli gick ner. (Nej, jag är inte gravid) Men min matlust har försvunnit... Ska prata med läkare på måndag. Misstänker lite att det är något med sköldkörtlen. Men det är bara mina misstankar. Kan mycket väl vara mitt myom som spökar eller något liknande. Men om jag inte mins helt fel så tror jag att det finns krångel med sköldkörteln i släkten.

La annars märke till en läskig sak för någon dag sedan. Hittade ett papper som jag fick från sjukhuset när jag var inne för infektionen i somras. Jag hade någon streptokock, men jag tänkte inte mycket på det då. Nu har jag kommit fram till att det var GBS jag har/hade. När jag var inne på sjukhus i våras i vecka 27 för smärtsamma sammandragningar så hittade de någon infektion, men de visste inte riktigt vad det var. Fick antibiotika och sammandragningarna slutade. Men det gjordes inga fler prov på mig. Antar att det var GBS jag hade redan då eftersom symtomen på GBS vid graviditet är just tidiga sammandragningar bland annat. GBS kan orsaka tidig vattenavgång, sena missfall, plötslig spädbarnsdöd och att bebisen får t.ex. hjärnhinneinflammation efter förlossningen om man inte behandlas med antibiotika minst 4 timmar innan förlossningen. De som har GBS får ofta komma på extra kontroller också. I USA testas alla för GBS men här är de slarvigare med det. Som TUR är gick allt bra med mig och Theodor och han blev troligen inte smittad med GBS. Men jag är ganska sur på sjukvården för att de inte kollade upp det här bättre! Det hade ju kunnat sluta riktigt illa! Finns många som förlorat sina barn på helt i onödan grund av GBS som ändå är så lätt att behandla med antibiotika!

1 kommentar:

  1. jag hade GBS, det var högst troligen därför mitt vatten gick utan att sammandragningarna kom igång så att dom sätta igång mig. Men Jag fick redan innan dom enns visst att det var GBS antibiotika eftersom jag hade höjd "sänka". Sen böt dom till en annan sort när dom fick reda på vad det var.

    SvaraRadera