onsdag 13 oktober 2010

Vädret

I Vasaregionen förbereder sig Vasa Elnät för den kommande stormen och tillsätter extra bemanning. Enligt väderprognosen väntas kraftiga vindar och snöfall på torsdag.

Vasa Elnät har förberett sig för att reparera eventuella stormskador genom att sätta in alla fordon och all reparationspersonal som står till förfogande. Konsumenterna uppmanas också att på förhand bereda sig på eventuella längre elavbrott.

Hela Österbotten och Mellersta Finland får i morgon räkna med snöfall och hård vind, meddelar Meteorologiska institutet. Under dagen och kvällen drar snöfallet vidare mot söder och sydost.

Väglaget kommer att vara mycket dåligt på morgonen i Södra Österbotten, Österbotten och Mellersta Österbotten på grund av snöfall eller snöblandat regn.

Storm är att vänta också på de västra sjöområdena. Vindarna är som kraftigast på eftermiddagen och kvällen, på Kvarken är det varning för hård vind och på Bottenhavet för storm.


http://www.ot.fi/Story/?linkID=129439


Vi som ska åka norrut på fredagen med sommarringar. Måste nog byta till vinterdäck när vi kommer till Kronoby. Har inte rum att förvara dem här i Vasa, och ingenstans att byta dem heller så de är hos mina föräldrar.

Idag har jag städat som en tok:p Theodor har sovit 1½ timme sammanlagt sen halv 8 i morse! Hur orkar han vara vaken?! Han har varit vaken i över 4 timmar i sträck nu. Det blir väl att lägga honom för natten så småningom:P Han åt potatis/blomkål riktigt bra idag! Och persika puré också:) God natt!:)

1 kommentar:

  1. Om det är snö på marken i morgon, idag är marken vit i Kronoby, så kan ni väl försöka ha "is i magen" och hållas ett tag till i Vasa o köra hit när den har töat bort. Fast vi längtar efter er! Mamma-mommo

    SvaraRadera