tisdag 19 oktober 2010

19 oktober

För 3 år sedan lyssnade jag och min dåvarande pojkvän på en låt från en film som var ganska mäktig. Jag tyckte att den var mäktig på det sättet som att någon skulle kunna dö i filmen och sa det. Nästa dag fick jag veta att min granne hade dött den kvällen när han körde motorcykel. (Lyssnade på samma låt igen några månader senare med Robin och berättade vad som hänt sist. Nästa dag i skolan fick vi veta att en pojke hade dött kvällen före. Gissa om jag raderade låten från datorn?! Båda som dog var ännu till födda 90 och pojkar...)
Min grannes död var hur som helst en av de sista sakerna som gjorde att jag gjorde slut med min dåvarande pojkvän. Kom lite fram till att livet är för kort för att slösa bort det i ett förhållande man inte trivs i. Men det var ännu en sista sak som gjorde att jag vågade ta mig ur det. Jag var nämligen rädd att förlora alla mina vänner eftersom jag nästan bara hade gemensamma vänner med mitt ex och jag ville inte förlora dem. Pratade med Robin om det (vi var väldigt bra vänner och han var en av de gemensamma vännerna) och han sa att han lämnar mig inte i alla fall. Och då "vågade" jag göra slut.
Jag börjar tänker ganska mycket på hösten. Tror att en av orsakerna är att det har hänt så mycket på hösten under flera år. Det är bland annat 2 ganska skrämmande nära ögat saker. En gång så glömde jag på ett ljus i mitt rum och det började brinna. Vad hade hänt om min pappa inte varit inne då? Och en gång när jag cyklade till skolan så valde jag att svänga upp på trottoaren 3 meter tidigare än vanligt och tur det för när jag kom några meter framåt så smällde en bil in i en buss bredvid mig, där jag annars skulle ha cyklat. Där hade jag verkligen tur! Hade blivit mos annars kan jag lova.
Kanske det är en allmän grej att tänka på saker man är tacksamma för på hösten? Det är kanske därför amerikanerna firar thanksgiving?

R.I.P. André

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar